«Κυκλοφόρησε σωστά, κυκλοφόρησε με ασφάλεια»

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής αγωγής «ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΩΣΤΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» του Δήμου Παύλου Μελά, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την κ. Σουλτάνα Πολυράβα.
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι μαθητές με προβολή παρουσιάσεων, βίντεο, τραγούδι, χρήση και επίδειξη πραγματικού υλικού όπως κράνη μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου , χειροτεχνίες φωτεινών σηματοδοτών και σημάτων κυκλοφορίας κλπ. έμαθαν για τους κανόνες κυκλοφορίας και τις επιπτώσεις της υπέρμετρης χρήσης των ΙΧ οχημάτων.
Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για την εμπέδωση των κανόνων αυτών, με τα παιδιά να παίζουν τους ρόλους των πεζών, των οδηγών, των σχολικών τροχονόμων, των φωτεινών σηματοδοτών, των επιβατών, καθώς και κάποια επιτραπέζια παιχνίδια.
Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που στοχεύει στην εδραίωση των σωστών στάσεων και συμπεριφορών, ώστε να κυκλοφορούμε σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί, ως επιβάτες και ως οδηγοί.

About 6ο Δ. Σχ. Πολίχνης

avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CAPTCHA *