Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Περιηγήθηκαν στην έκθεση, ξεφύλλισαν βιβλία, είδαν βιβλία που γνώριζαν και πολλά άλλα που τους εντυπωσίασαν. Επίσης,  με δυσκολία διάλεξαν ανάμεσα σε πολλά υπέροχα βιβλία αυτά που  ήθελαν να αποκτήσουν.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο περίπτερο όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής «Τα μυστικά της βαλίτσας»,  που στηρίζεται στο βιβλίου του Μουσείου «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας»  . Οι μικροί μαθητές έγιναν ερευνητές και ανακάλυψαν το μυστικό της βαλίτσας. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αφηγήσεις, παιχνίδια ενσυναίσθησης, υπόδυση ρόλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια και παιχνίδια θησαυρού βίωσαν τι σημαίνει «πρόσφυγας» και συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν και ταξίδια που είναι διαφορετικά, δεν είναι ευχάριστα, αλλά αναγκαστικά.

Στο τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν το καραβάκι της ελπίδας και το πήραν μαζί τους με σκοπό να τους ταξιδέψει στον κόσμο της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη γεμάτη εκπλήξεις!!!