Η 6η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, αποτέλεσε την αφορμή για εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας να πραγματοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης για το θέμα.

Οι μαθητές όλων των τάξεων με τους δασκάλους τους συζήτησαν, αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη για κάθε μορφή βίας που μπορεί να δεχτεί το παιδί στο σχολικό του περιβάλλον. Διάβασαν παραμύθια, δημιούργησαν  σενάρια, δραματοποίησαν, ζωγράφισαν, μίλησαν και εκφράστηκαν μέσα σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο κλίμα.

Κάποιες από αυτές τις δημιουργικές δουλειές παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Οι μαθητές της Β2 τάξης δραματοποίησαν την ιστορία « Ο Μάγκας Δράκος», όπου ο μάγκας μικρούλης δράκος παίρνει το μάθημά του από το μεγαλόσωμο σκύλο και μαθαίνει να σέβεται τους άλλους, να μιλάει ευγενικά και να μην κάνει στους άλλους αυτά που δεν θέλει να του κάνουν.

Μήνυμα στους μεγάλους έστειλαν οι μαθητές του Δ1 με τη θεατρική παρουσίαση του έργου «Σώπα μη μιλάς». Μας έμαθαν πως οι μεγάλοι πρέπει να ακούνε τα παιδιά, όταν θέλουν να τους μιλήσουν για κάποιο πρόβλημα τους στο σχολείο ή στο σπίτι.

Οι μαθητές της Δ2 τάξης δραματοποίησαν σενάρια που αναφέρονται σε προβληματικές συμπεριφορές , ενώ οι μαθητές της Δ3 τάξης με τα αυτοσχέδια σενάρια τους μας είπαν πως αν κάθεσαι αμέτοχος σε μια βίαιη συμπεριφορά, έχεις μεγάλη ευθύνη και είναι σαν να συμμετέχεις κι εσύ.

Τέλος, πολλές εικαστικές δημιουργίες, όμορφες αφίσες και μηνύματα, αναρτήθηκαν και διακόσμησαν τους τοίχους του σχολείου μας.