Εδώ και χρόνια έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε  με τους μαθητές μας τις θεατρικές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στις αίθουσες θεάτρου του οργανισμού, αλλά και στις σχολικές μας αίθουσες.

Φέτος  όλοι οι μαθητές με τους δασκάλους τους  παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Ο ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ του David Holman που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ξεχωριστά για κάθε τμήμα.

Όπως αναφέρει η ομάδα σχεδιασμού του θεατροπαιδαγωγικού υλικού «Ο Ειρηνοποιός δεν έρχεται για να δώσει απαντήσεις. Ξενικά από τη χώρα της φαντασίας και εμφανίζεται ανάμεσα μας για να προκαλέσει ερωτήματα και προβληματισμούς, να φωτίσει σκοτεινές πλευρές της ζωής μας με τους Άλλους. Ο θεατής- μαθητής καλείται να κοιτάξει μέσα του και γύρω του, να κατανοήσει, να πάρει θέση, να συνεργαστεί και να αποφασίσει για το πώς τελειώνει η ιστορία που θα δει».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα άφησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όμορφες εικόνες , θετικά συναισθήματα, αλλά  και προβληματισμούς που μπορούν να μας πάνε «παρακάτω».

Οι ζωγραφιές είναι από τους μαθητές της Β1 τάξης.