Η  γιορτινή διάθεση και το κέφι δεν έλειψαν και αυτή τη χρονιά από το σχολείο μας. Κάλαντα, θεατρικά, εικαστικές δημιουργίες, όμορφη διακόσμηση και κεφάτα πάρτι μας γέμισαν με όμορφη διάθεση να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα και  το νέο έτος.

Κάλαντα , τραγούδια  και μελωδίες στην ελληνική και  αγγλική γλώσσα,  που μας τραγούδησαν οι μαθητές με τη δασκάλα της αγγλικής γλώσσας  στους διαδρόμους του σχολείου, μας έφεραν το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.

Οι όμορφες εικαστικές δημιουργίες των μαθητών της Α΄τάξης συντροφιά με τους γονείς τους και την καθοδήγηση της δασκάλας τους έβαλαν ένα ακόμη λιθαράκι στις σχέσεις  σχολείου και οικογένειας.

Η θεατρική παρουσίαση των μαθητών  της  Α΄ τάξης μας ταξίδεψε  στο γεύμα αγάπης που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα σκεύη  σε μια κουζίνα, όταν βρέθηκαν μόνα παραμονή Χριστουγέννων, γιατί κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος αυτές τις άγιες μέρες και γιατί όταν μοιράζεσαι νιώθεις την χαρά διπλή!

Φον Κουραμπιές ή Κόμης Μελομακαρόνης; Ιδού η απορία των μαθητών της Β΄ τάξης! Οι υπερόπτες και φιλοπόλεμοι αρχηγοί που χρησιμοποιούν τα γαλόνια τους για να κερδίσουν λίγη αναγνώριση και που θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ σπουδαίους, αφού περάσουν από διάφορες περιπέτειες θα μάθουν ότι παρά τη διαφορετική εμφάνιση στη βάση και στην ουσία τους μοιάζουν πολύ και ο καθένας έχει την προσωπική του αξία.

Φυσικά, και αυτά τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος Γονέων ήταν παρόν και συμμετείχε στο εορταστικό κλίμα. Οι μαθητές του σχολείου μας που παρακολουθούν μαθήματα θεάτρου και χορού που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων  μας  έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι  όλα τα μπορούν….. Η  επιμονή των παιδιών να πετύχουν αυτό που θέλουν νίκησε  τη μάγισσα  Φρικαντέλα  που μισούσε τα κάλαντα επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Ν. Καζαντζάκη «Όσο θα υπάρχουνε στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια μη φοβάστε. Όλα θα πάνε καλά».

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι με τη χειροποίητη πραμάτεια από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κινητοποίησε όλη τη σχολική κοινότητα να κάνει τις αγορές της συμβάλλοντας στο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου.

Πολλά τα όμορφα συναισθήματα που ζήσαμε και περισσότερα τα υπέροχα μηνύματα που πήραμε μέσα από όλες τις δράσεις, μα εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία» όπως μας περιγράφει ο Οδυσσέας Ελύτης με τον καλύτερο τρόπο….

Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους

Χρόνια Πολλά , Χρόνια Καλά και Δημιουργικά σε όλους !!!