6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση την Παρασκευή 6 Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν τα παιδιά. Ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα είπαν ένα μεγάλο ΝΑΙ στη φιλία, στον σεβασμό, στην ειρήνη, στη συνεργασία, στην αποδοχή του διαφορετικού?.

Οι μαθητές της Ε3 τάξης εμπνευσμένοι από τα βιβλία: «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» και «Μίλα μη φοβάσαι» της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., με δραματοποίηση , ποιήματα και  την παρουσίαση των δικών τους βιβλίων ενάντια στη βία έδωσαν πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη της βίας στο σχολείο.

«Ασπροκόκκινα» μηνύματα φιλίας και αποδοχής του διαφορετικού έστειλαν οι μαθητές της Γ1 τάξης που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τη δραματοποίηση του παραμυθιού «Το χαρούμενο λιβάδι» της Φιλλιώς Νικολούδη.

Τα «Πολύχρωμα λιβάδια» εμπνεύστηκαν οι μαθητές της Γ3 τάξης και παρουσίασαν το ηλεκτρονικό βιβλίο που δημιούργησαν θέλοντας να μας πουν ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά.

Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης  έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία με στίχους, μουσική και χορό.

Επίσης, 220  μαθητές της Α, Β και Γ τάξης μαζί με τις δασκάλες Φυσικής Αγωγής ένωσαν τους «χτύπους τους» στην αυλή του σχολείου (με το ρυθμό του ?Give Peace A Chance?, John Lenon) και έστειλαν ένα μήνυμα Ειρήνης, ζητώντας ειρήνη μεταξύ τους, μεταξύ των συμμαθητών τους, καλές σχέσεις  και ηρεμία για να μπορούν να επικοινωνούν με τους άλλους.

Τέλος, πολλές όμορφες αφίσες και μηνύματα αναρτήθηκαν και διακόσμησαν τους τοίχους του σχολείου μας.

 

About 6ο Δ. Σχ. Πολίχνης

avatar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CAPTCHA *