Μένουμε Σπίτι και  περνάμε τον χρόνο μας χαρούμενα και δημιουργικά! Η δασκάλα  του σχολείου μας, κ. Σοφία Φ. δίνει ιδέες με τεχνικές διακόσμησης αυγών στους μαθητές της τάξης της και μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες αυτές.

«Βάψιμο αυγών»

«Αγαπητοί γονείς, σας στέλνω  κάποιες τεχνικές διακόσμησης αυγών για τα παιδιά καθώς πλησιάζουν οι μέρες και είναι η τέλεια ασχολία. Μπορούν ν΄ ασχοληθούν και να δοκιμάσουν όποια τεχνική τους /σας αρέσει. Δυστυχώς, εγώ δεν βρήκα άσπρα αυγά, σε άσπρα όλες οι τεχνικές θα φαίνονταν καλύτερα..

1ο Βάζουμε ρύζι με χρώμα ζαχαροπλαστικής , το στεγνώνουμε σε χαρτί και κολλάμε με ασπράδι πάνω στο αυγό. Μπορούν να συνδυαστούν πολλά χρώματα.

                                              

2ο Τυλίγουμε κλωστές φλος σε υγρά αυγά. Στη συνέχεια  τα τυλίγουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και τα βράζουμε. Ξετυλίγουμε αφού κρυώσουν.

             

3ο Βάζουμε σ΄ ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι  και ρίχνουμε επάνω του σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με μια οδοντογλυφίδα το ανακατεύουμε. Στο μείγμα γυρίζουμε το αυγό. Αφήνουμε να στεγνώσουν τα χρώματα στο αυγό και δεν τα σκουπίζουμε….

4ο Από τη χάρτινη αυγοθήκη κόβουμε λουλούδια , αφού τα σχεδιάσουμε ( με τη βοήθεια των γονιών φυσικά).Μετά με νερομπογιές ή τέμπερες τα βάφουμε. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε ανάμεσα στα αυγά ή να κάνουμε ένα στεφανάκι… Για να κάνουμε το στεφάνι χρησιμοποιούμε ό,τι κλαδάκια θα βρούμε από τα φυτά και τα πλέκουμε. Έπειτα, κολλάμε τα χάρτινα λουλούδια επάνω στα κλαδάκια.

 

                                           

5ο Μπορούμε πάνω στα κόκκινα αυγά που έχουμε βάψει να σχεδιάζουμε όμορφα μοτίβα με ένα λεπτό πινελάκι ή μαρκαδόρο. Επίσης, μπορούμε να ζωγραφίσουμε δεντράκια και να κολλήσουμε χαντρούλες.

                                   

6ο Διακόσμηση άδειων αυγών. Αδειάζουμε το περιεχόμενο των ωμών αυγών. Κάνω δύο τρυπούλες στο αυγό και ενώ φυσάω από τη μία, βγαίνει το αυγό από την άλλη. Κάποιος μεγάλος από το σπίτι πλένει το άδειο αυγό προσεκτικά με ξίδι και το στεγνώνει. Μετά το ζωγραφίζεις πολύ απαλά και προσέχεις να μη σπάσει. Αν θέλεις να κρεμάσεις τα αυγουλάκια σου και να κάνεις δεντράκι, σπας μια οδοντογλυφίδα και δένεις κλωστή πάνω της, στο κέντρο για να κάνει μια θηλιά η κλωστή. Βάζεις την οδοντογλυφίδα μέσα στο αυγό και την τοποθετείς προσεκτικά οριζόντια ώστε να μην βγαίνει από το αυγό. Είναι έτοιμα τα αυγά να τα κρεμάσεις σε κλαδάκια.

 

      

 

Καλή επιτυχία

κα Σοφία Φ.